Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Kuka näitä keksii?

with one comment

Kuten monet varmasti tietävätkin, Laajasaloon on päätetty rakentaa uusi silta, joka kulkee jotakuinkin Krunikasta Sompasaaren ja Korkeasaaren kautta vanhan öljysataman tilalle rakennettavan asuinalueen läheisyyteen. Toteutuessaan Suomen pisin silta. Mutta aiheesta on tehty valituksia. Pitkään siltaa vastustaneet, mm. Kulosaaren asukasyhdistykset ovat tehneet päätöksestä valituksen, nimellisesti sen vuoksi, että silta on kallis ja lisäksi vähentää luonnon kauneusarvoja. Siis niiden sinänsä hienojen rantahuviloiden osalta, joista olisi suora näköyhteys sillalle.

Näiden yhdistysten vastaehdotus on… lautta! Katajanokalta suoraan Laajasaloon. Siis Skattalta, joka jo itsessään sijaitsee kiusallisten liikenneyhteyksien päässä. Ja lautta. Sanaa pitää oikein maistella ja miettiä, mitä tulee mieleen. Ainakaan ei nopeus, varmuus tai käytännöllisyys. Pikemminkin saaristot, syrjäseudut ja Kreikka. Ja tietysti Suomenlinna. Miksei samantien kuumailmapallokyytejä? Tehotonta ja viihtyisää, kuten lauttamatkailukin parhaimmillaan.

Lienee selvää, että kasvava Laajasalo kaipaa uusia tehokkaita liikenneväyliä, vaikkei alue olekaan pääkaupunkiseudun pahimpien ruuhkasumppujen takana. Itse maksan mieluummin viisi kertaa enemmän toimivasta sillasta kuin lautasta, joka kulkee miten sattuu. Olen tosin hieman jäävi, sillä omistan asunnon Laajasalossa.

Ajatusleikiksi vielä tällainen: katkaistaan kaikki mahdollisuudet liittyä Kulosaaresta Itäväylän liikenteeseen (paitsi polkupyöräilijöiltä ja kävelijöiltä)  ja poistetaan Kuliksen metroasema käytöstä. Lauttayhteydet Kalasatamaan ja Herttoniemeen riittävät Kulosaaren asukkaille, koska ne ovat edullisia ja lisäksi nostalgista katseltavaa. Halukkaat voivat toki kulkea omilla veneillä.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

17.06.2009 klo 22:43

Kategoria(t): Uncategorized

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s