Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Sattui silmään

leave a comment »

Suora lainaus Iltalehden nettisivuilta, ilmeisesti elokuvakriitikon virkaa toimittavan Jyrki Laelman näppäimistöstä, koskien tänä iltana esitettävää Boys don’t cry-elokuvaa:

”Teena Brandon oli 90-luvun alussa Lincolnissa, Nebraskassa, tavallinen tyttö – tosin pikkuvaras, joka ajatteli, että poikana voisi olla hauskempaa.”

Näinköhän se meni: tavallinen tytttö, joka nyt vain ajatteli, että poikana voisi olla hauskempaa? Aiheesta on tehty myös dokumentti, muistaakseni jo ennen elokuvaa. Mielestäni kummastakaan ei käy ilmi, että Teena Brandonin valinnat olisivat olleet aivan noin keveästi perusteltuja. Mutta: ainakin suomalainen lehdistö on täynnä toinen toistaan heikompia toimittajia ja ilmeisesti kirjoitellaan vähän mitä sattuu. Asiaan voi vaikuttaa: älkää ostako roskaa. Iltapäivälehdet olisivat hyvä ensimmäinen kohde ostoboikotille.

Törmäsin myös aivan toisen aihepiirin uutiseen tänään, alkuperäinen artikkeli oli Reutersin käsialaa. Kyse oli kansalaisvapauksista Yhdysvalloissa, nimittäin vapaudesta ripustaa pyykkiä kuivumaan ulos. Joidenkin mielestä sellainen on esteettisesti häiritsevää tai jopa moraalisesti arveluttavaa. Mieluummin siis pitäisi antaa kuivausrummun hoitaa homma, siis joidenkin mielestä. Toiset taas haluavat myös säästää, koska kuivausrummun osuus artikkelissa haastatellun henkilön mukaan on noin 6% Yhdysvaltain kotitalouksien sähkön kulutuksesta. Se on helppo uskoa, sillä aikanaan minulle sanottiin, että on kyseenalaista käyttää high schoolissa samoja housuja kaksi päivää peräkkäin, pitäisi pestä välissä. Siis kaikkia vaatteita vain yksi kerta, sitten pyykkiin. Ja kaikki pyykki aina kuivausrumpuun. Valistunut lukija varmasti näkee yhteyden joihinkin ajankohtaisiin aiheisiin.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

19.11.2009 klo 22:02

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s