Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Arkistojen kätköistä taas

with one comment

En ole ehtinyt kirjailla tänne mitään vähään aikaan. Aiheita kyllä tulee ja menee, mutta koneen avaaminen näitä juttuja varten tuntuu välillä liioittelulta. Alla kuitenkin yksi teksti jo useamman vuoden takaa.

Jäähyväiskirjeeni sinulle

Ensimmäisen kerran tutustuin sinuun ala-asteikäisenä. Tulit kotiimme ja vietin kanssasi aikaa säännöllisesti. Oli kiinnostavaa kuunnella, kun kerroit minulle paikoista ja tapahtumista, joissa en itse ollut ollut paikalla. Vuosien varrella opin tuntemaan sinut ja välillemme muodostui läheinen suhde. Teini-ikäisenä koin kanssasi viihteellisiä hetkiä ja suhteemme syveni yhä. Meillä oli kuitenkin erilliset elämämme ja muutkin ihmiset viihtyivät seurassasi, jotkut paljon enemmänkin kuin minä. Silloin tuntui, että aina kaikki, mitä sanoit, ei ollut kovin merkityksellistä ja arvostelin muita ihmisiä siitä, että he viettivät kanssasi niin paljon aikaa, vaikkei se varsinaisesti ollutkaan minulta pois. Olit aina yhtä valmis ottamaan myös minut mukaan seurueeseesi, jonka ehdoton keskipiste olit. Ja yhä uudestaan myös minä tulin, ja vietimme myös useita hetkiä ihan kahdestaan.

Lopulta, ollessani 25-vuotias suhteemme oli edennyt sellaiselle tasolle, että olin valmis jakamaan kotini kanssasi. Aluksi se tuntui hyvältä ratkaisulta, sillä näin pystyimme viettämään paljon enemmän aikaa yhdessä. Annoinkin sinun olla äänessä lähes koko ajan, en edes kaivannut hiljaisuutta kun sinä olit paikalla. Seuranneiden vuosien varrella sinä olit yhä enemmän myös sosiaalisen elämäni keskipiste, saatoin viettää illan toisensa jälkeen vain sinun seurassasi, enkä niinkään kaivannut muita jakamaan yhteisiä kokemuksiamme. Kuitenkin, jossain sisälläni alkoi tuntumaan siltä, että seurasi oli muuttumassa yhä sisällöttömämmäksi ja kommunikointimme yksisuuntaisuus alkoi myös häiritä minua. En kuitenkaan halunnut luopua sinusta, sillä pelkäsin jääväni yksin ja pelkäsin, että en kestäisi hiljaisuutta. Sinusta oli kuitenkin minulle paljon hyötyäkin, sillä tiesit toki yhä paljon sellaisista asioista, joita en ollut kokenut ja osasit kertoa niistä joskus mielenkiintoisellakin tavalla.

Nyt, 31-vuotiaana olen kuitenkin päättänyt erota sinusta. Sillä lopultakin näen, mikä sinä pohjimmiltasi olet. Viimeisinä vuosina pääasiassa kaikki, mitä sinulta olen kuullut, on negatiivisuudella kyllästettyä näennäistä viihdettä, ja niin kovin epätodellista ja turhaa. Olen jo lopen kyllästynyt siihen kaikkeen, mitä suollat. Yrität esittää, että sinun edustamasi maailma olisi itse todellisuus, yrität istuttaa arvojasi minuun. Ehkä ne ovat useimpien ihmisten arvoja, mutteivät minun. Et sytytä minua enää millään tavalla, enkä ole kiinnostunut sinusta enää yhtään. Koen myös, että elämässäni on nyt niin paljon sellaista sisältöä, joka on tärkeämpää kuin ajan viettäminen sinun kanssasi. Sinusta on tullut minulle vain rasite. Niinpä aion heittää sinut pois kodistani.

En edes koe mitään tunnontuskia kertoessani sinulle tästä. Tunteettomuudessasi et varmaankaan edes välitä, sillä seuraa löydät kuitenkin aina. Eikä minulla ole mitään syytäkään pelätä sinun loukkaantuvan, sillä olethan vain televisio.

Jälkikirjoitus, 21.2.2010

Erinäisistä syistä johtuen tuolloinen päätökseni ei pitänyt ja otin lopulta kotiini jälleen television. Nyt käytössäni on edesmenneen isoisäni ruutu, jota kyllä katson yhäkin mielestäni liikaa. Ei silti, jonkin verran tarjolla on myös inspiroivaa sisältöä ja toistaiseksi en ole vielä valmis totaaliseen kieltäytymiseen. Tätä kirjoittaessani työpöytäni alla jalkojeni juuressa kuorsaa pakkaslenkin hyydyttämä pieni koira nimeltä Heta. Hän ei tällaisilla pohdinnoilla itseään vaivaa.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

21.02.2010 klo 17:38

Kategoria(t): Uncategorized

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ihan mahtavaa tekstiä, kirjoita ne kirjat!

    Johanna

    Johanna

    10.04.2010 at 19:01


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s