Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Vain mielikuvitus rajana

leave a comment »

Joitan aikoja sitten kerkesin kritisoimaan Helsingin julkisen liikenteen suunnittelijoita kauttaaltaan päättömästä ajatuksesta yhdistää Laajasalo ja Katajanokka lautalla. Linkki ohessa, pahoittelut kun en ole vielä opetellut hienostuneempia tapoja linkittää tällä blogityökalulla.

https://ossieskola.wordpress.com/2009/06/17/kuka-naita-keksii/

Ajatus lautasta ei ollut kuitenkaan riittävän huono, mikä voidaan päätellä aivoriihen uusimmasta mietinnöstä, jota Helsingin Sanomat tänään yltyi jopa runollisesti kuvailemaan. Kysehän on laajalti maailmalla käytössä olevasta ja erityisesti jostain Bond-elokuvasta tutusta – [rumpujen kuminaa] – köysiradasta. Lienee niin, että juuri tästä yhä uudelleen lisäselvitysten alaiseksi päätyvästä asiasta uutisoimisesta päättää Hesarissa sama häirikkö, joka todellisuudessa ei halua Laajasaloon lisää asukkaita (en minäkään niitä tosin tänne erityisemmin kaipaa, mutta en aio kokonaan seistä kehityksen tiellä) vaan pikemminkin sijoittaisi heidät Malmin lentokentän suomaille rakennettavaan unohduslähiöön. Siinä määrin näkyvästi Hesari taannoin lobbasi ruusuillatanssimiskuvaelmaansa lentokentän syrjäyttävästä asuinalueesta, kunnes havaittiin, ettei valtiota olekaan niin helppoa häätää ja asia haudattiin.

(Varmasti tietyt tahot odottelevatkin jo vesi kielellä lentokentän vuokrasopimuksen umpeutumisvuotta 2034, jolloin VIHDOIN saadaan kaikki unelmat toteutettua. Mutta se ei liity tähän.)

Tämä kaikkihan olisi lähinnä huvittavaa, mutta jossain kaupungin virastojen syövereissä on ihmisiä, jotka pakotetaan käyttämään työaikaansa esimerkiksi tähän Kruunuvuorenrannan liikenneyhteyksiin liittyvään kuvitteluun. Ruokaketjun päässä on monesti ymmärryskyvyltään rajallisesti varustettu kunnallispoliitikko, jolla on pitkästyttävien lautakuntakokousten venyessä syttynyt, hyvin hitaasti, ajatus vaihtoehdosta. ”Kun muutkin saavat esittää ideoitaan, niin miksen minäkin”, ajattelee tuo kokouspullaa mutusteleva kahvinjuoja silloin ja avaa, tehden pahan virheen, suunsa. (Sanan kunnallispoliitikko voi helposti korvata sanalla virkamies, sisältö ei muutu.)

Tarjosin jo aiemmassa kirjoituksessani yhtenä selvityskelpoisena vaihtoehtona julkisen liikenteen yhteysvälineeksi kuumailmapalloa. Tässä vielä muutama uusi idea, joita kaupunkisuunnitteluviraston työntekijät voivat vapaasti hyödyntää:

1. Sukellusveneyhteys. Mielellään ydinkäyttöinen ratkaisu. Käytöstä poistuvia saa kuulemma halvalla venäläisiltä.

2. Jäätie talvisin, kesällä kirkkoveneet. Lähes ilmainen. Vuosisatoja hyväksi todettu.

3. Teleportaatio. Ei välttämättä halpa, mutta toteutuessaan hyvä vientituote.

Ja sitten olisi tietysti se metro. Esim. Kaisaniemestä Laajasaloon ja sieltä Roihuvuoren kautta Itikseen. Vaihtoehtona voisi miettiä ns. eteläistä metrolinjausta Jätkäsaaresta Ullanlinnan ja Skattan kautta Laajasaloon ja sieltä edelleenkin Itikseen. Myös Kulosaarelaisten merinäköalat säilyisivät, jos tehtäisiin tunnelina meren ali. Mutta ei näillä kiire ole, enkä minä tosiaan tästä väljyydestä halua erityisemmin luopuakaan.

PS. Luin myöskin jostain, että haukkoja ei sentään aiotakaan käyttää Kauppatorin lokkien saalistamiseen. Siinäpä olisikin turisteille viihdykettä, kun haukka kävisi aina silloin tällöin nappaamassa makkaranjämiä väijyvän lokin.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

15.04.2011 klo 13:11

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s