Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Mietaan perintö

leave a comment »

Pääsiäinen on hiljaista aikaa ja varmaan varsinkin poliitikoilla on nyt tarvetta vetää hieman henkeä. Sama ei koske niitä, joille edellinen vaalikausi sekä mennyt kampanja eivät olleet niin kovin rankkoja.

”Metsästä olen tullut ja metsään palaan.” Näin sanoi Juha Mieto, jonka poliittiseksi perinnöksi jäi tieto siitä, että mies syö pääsiäisenä 50 tuokkosta mämmiä. Ja säästää sitten vielä neljä juhannukseksi. (Tämä seikka ilmeni MTV3:n uutisten loppukevennyksessä. Kannattaa etsiä kyseinen pätkä jos haluaa tietää, miten mämmin syönti onnistuu ilman lautasta, suoraan rasiasta. Pieni vinkki: maidolle tehdään ensin kolo.)

Olen jokusen kerran kritisoinut julkkisehdokkaita ja –edustajia eri yhteyksissä, joten kyllä Mietaa nyt ansaitsee oman hetkensä Absurdistanissa. Neljä vuotta sitten ystäväni luonnehti, että ”Mieto on ihan biivari”. (Viittaa Beavikseen tunnetussa Beavis & Butt-Head-animaatiossa.) Silloin en ollut aivan varma, mutta nyt tavallaan olen. Ei vaikuttanut Mietaa olevan moksiskaan halkoja hakatessaan. Puunhakkuu ja mämmi ovat sellaisia konkreettisia ja varmasti palkitsevia asioita, toisin kuin nihkeä valiokuntatyö. Kuten jokainen em. animaatiota seurannut tietää, myös Beaviksen elämä on parhaimmillaan, kun palkkio tehdystä toiminnosta (Beaviksen kohdalla olisi väärin sanoa työstä) seuraa välittömästi. Tosin jos näin ei käykään, niin Beavis ylireagoi voimakkaasti, toisin kuin metsien rauhallinen kasvatti Mietaa.

No, tosiasiassa en usko, että Mietaa lähti eduskuntaan tarkoituksenaan olla tekemättä mitään. Luultavammin toimintaympäristö vain lannisti yksinkertaiseen elämään ja ajatteluun tottuneen hiihtäjän nopeasti, eikä se edes ole mikään ihme. Kuitenkin asia valitettavasti on niin, että jokaiset neljä vuotta, jotka eduskunnassa viettää eduskuntatyöhön kyvytön henkilö, rapauttavat yhteiskuntaamme.

Jäämme innolla seuraamaan, mikä on Kike Elomaan, tuon Tony Halmeen ja Tanja Karpelan poliittisen risteymän, perintö neljän vuoden päästä.

PS. Liittouma hyökkää Libyaan lennokeilla. Eipä kuulosta äkkiseltään kovin pelottavalta. Onneksi sentään Egyptin tilanne on jo asettunut varsin hyvin. Hyvä, että oli se kumous, vai mikä se nyt oli. Ai niin joo: Facebook-vallankumous.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

24.04.2011 klo 10:34

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s