Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Vastuullisesti homoystävällinen

leave a comment »

Huomasin sunnuntaina ulkomainoksen, jossa Helsinki mainosti itseään: ”Responsibly gay friendly”. Jäin ihmettelemään asiaa ja otin sen piknikillä puheeksi itselleni ennestään tuntemattomien ja yhden tutun henkilön kanssa. Ihmiset tuntuivat jakavan hämmennykseni: mitä tarkoittaa vastuullisesti homoystävällinen? Miksei pelkästään homoystävällinen? Mainoshan kääntyy itseään vastaan, vai onko copyllä ollut joku parempi ajatus, joka ei nyt välity? Nyt kun tulee mieleen lähinnä kaupungin pr-osaston kuivakka vanhempi virkamies, joka opettavaiseen sävyyn sanelee, että ”meillä Helsingissä homous on ihan ok, kunhan sen toteuttaa vastuullisesti”. Hän voisi jatkaa: ”Koska siis me haluamme olla avoimia, mutta joku raja kuitenkin. Homoillahan on hieman erilaiset nämä vastuullisuusoletukset, koska ovat kuitenkin, no, siis… kyllä te tiedätte.” Suomen jalkapallomaajoukkueen entistä valmentajaa Antti Muurista vapaasti lainaten: eteenpäin on menty, mutta ei tämä nyt tainnut vielä ihan putkeen mennä kuitenkaan.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan, minkälaisia reaktioita elokuun kuudentena järjestettävä lutkamarssi kirvoittaa. Eihän se ole naiselta kovin vastuullista pukeutua lutkamaisesti, kun se voi sitten jossakussa aiheuttaa pakottavan tarpeen… no kyllähän te tiedätte.

PS. Onkohan sisäministeri Räsäsen kalenterissa merkintä elokuun kuudennen kohdalla: ”Mellakkajoukot valmiuteen, että loppuu tämä vastuuttomuus”?

Mainokset

Written by Ossi Eskola

13.07.2011 klo 18:43

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s