Absurdistan

Ich habe Pläne, grosse Pläne…

Avoin kirje Mattiesko Hytöselle

with one comment

Hyvä Mattiesko,

Luin pitkästä aikaa kolumnisi odotellessani pitsaani eräässä hyvin tavanomaisessa pitseriassa. Roskalehti, joka jossain määrin epäkoherentteja kolumnejasi julkaisee, oli ainoa tarjolla oleva viihdyke, joten selasin sen läpi, koska en jaksanut katsella seinääkään. On kenties epäkohteliasta puuttua tässä kolumnisi sisältöön, mutta sinäkin olet kerran salakavalasti sisällyttänyt minut Päivän lööppi -televisio-ohjelmaasi, joten nyt lienee minun vuoroni.

Kolumnissasi kerrot, kuinka Sardinialaiset rekkakuskit ”lähettivät äänekkäitä viestejä” sinulle, kun viiletit rantabulevardilla 106-senttinen rintakehäsi paljaana. Tulkitsit asian niin, että ”paikalliset liikennöitsijät arvostavat miestä, joka juoksee yläruumis paljaana”. Erityisesti huomasit korostaa, että rekkakuskien äänekkäät viestit eivät tulleet ”homolla tavalla”, ettei kenellekään jäisi epäselvyyttä seksuaali-identiteettisi epävarmuudesta.

Minulla on tapahtumista toisenlainen tulkinta. Olen nimittäin nähnyt, kuinka sinä juokset. Sinä sipsutat. Pari vuotta sitten sipsuttelit ohitseni aamukahdeksalta Kampissa, kun minä miehekkäästi lastasin painavia tavaroita kuorma-autoon lihakset väristen. Eräs toinenkin kamppailulajien taitaja sipsuttaa, ainakin elokuvissa, nimittäin Steven Seagal. On jossain määrin häiritsevän näköistä, kun kehonsa niin hyvin hallitseva ihminen ei osaakaan juosta. Teillä lienee siis Stevenin kanssa muutakin yhteistä kuin puupökkelöinen televisiohabitus. Mutta takaisin tulkintaani: voisiko ollakin niin, että naisenkipeät Sardinialaiset rekkakuskit ovat kaukaa katsoessaan nähneet sinun paljaan 106-senttisen ylävartalosi, ylpeästi hulmuavan liehulettisi sekä sipsuttavan juoksutyylisi ja tulleet virheelliseen päätelmään? Sinähän olet kuitenkin mieheksi varsin pienikokoinen, joten sikälikin erehtyminen voisi olla helppoa. Mielestäni se vaihtoehto on todennäköisempi kuin tuo sinun keksimäsi.

Siihen aikaan kun teit fiaskoksi osoittautunutta televisio-ohjelmaasi jotkut sanoivat, että hyvin se kuitenkin kirjoittaa ja ketään säälimättä. Minun käy kyllä vähän sääliksi miestä, joka kirjoittaa sekavassa kolumnissaan olevansa ”macho”, vaikka ei olekaan latino. Mutta vielä enemmän minua säälittää roskalehtenne päätoimittaja, jolla ei ole rohkeutta tehdä tarpeellisia johtopäätöksiä kolumniesi tasosta. Ehkä voisitte Aarno ”ennen oli kaikki paremmin ja naiset tiesivät paikkansa” Laitisen ja Jyrki ”kaikki ihmiset on tyhmiä” Lehtolan kanssa perustaa ihan oman blogisivuston ja jättää kaiken tarpeettoman neiteilyn taaksenne. Paitsi että Jyrki Lehtola lienee vähän liian neiti sinun makuusi.

Ystävällisin terveisin,

Ossi Eskola

PS. Lähes 70-vuotiailla miehillä ei ole tyttöystäviä. Heillä on naisystäviä.

Mainokset

Written by Ossi Eskola

25.09.2011 klo 10:32

Kategoria(t): Uncategorized

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Naulan kantaan! Kummallinen sipsuttaja todellakin. Ja vieläkin kummallisempaa tämä jatkuva oman miehisyyden korostaminen: ”tyttöystäväni”, ”rinnanympärykseni”, ”Helsingin ateleettiklubi” (jota ihme kyllä ei ko. kolumnissa mainittu). On kivestä muistuttavia hedelmiä ja peniksenmuotoisia kivipaaseja… Täytyy myös todella ihmetellä, mistä Mattieskolle nykyisin maksetaan? Todellisia räpellyksiä nämä hänen kolumninsa nykyisin.

    AH

    27.09.2011 at 17:10


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s